До 15 ноември се приемат кандидатури за конкурса “Дигитално училище на България”. Той се организира от “А1 България” в партньорство с фондация “Заедно в час” и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Проекти за участие могат да се подават на www.a1.bg/digital-schools, уточниха от телекома, до този момент вече имал двуцифрен брой предложения. Инициативата на А1 има за цел да даде допълнително признание на иноваторите в сферата на дигитализацията, за да вдъхнови все повече учители и ръководители на училища в страната да ги последват.

Всяко училище в страната има възможност да кандидатства в три категории: “Дигитален урок”, “Дигитален про-ект” и “Дигитална организация на преподаването”. А1 ще награди по две училища – едно от голям град и едно от малко населено място във всяка от трите категории. Наградата е интерактивна дъска, която допълнително да стимулира използването на технологиите по време на учебния процес. Конкурсът ще отличи 6 училища за успешното внедряване на дигиталните технологии в образованието в условията на дистанционно обучение.

“За никого не е тайна, че дисплеят е новата детска площадка. Особено в момента децата играят и общуват повече онлайн, отколкото на живо. Затова в А1 смятаме, че училището трябва да бъде най-дигиталното място”, коментира Илияна Захариева, директор “Корпоративни комуникации” в “А1 България”. (24часа)