Измислиха революционен дисплей на бъдещето, който е маскиран в интериора на автомобила и ще замени досегашните екрани, които стават все по-големи. Той ще може да се активира само с поглед, с гласова команда, докосване или просто да се изключи.

Сегашните големи екрани с много съдържание не допринасят за хармоничния дизайн в купето на колите. Като алтернатива на дизайна на големите таблети в съвремените автомобили, Continental разработи ShyTech Display - екран, който се появява само когато е необходимо.

Това става възможно благодарение на полупрозрачна повърхност, която позволява безпроблемно интегриране на екрана в интериора на колата. Ако екранът не е необходим, той е практически е невидим за човешкото око.

Навигационната или комуникационна информация и менюто на сензорния екран са винаги налични. Въпреки това, екраните и контролите на екрана се активират само когато ръката се приближи. Възможно е също да активирате екрана чрез гласово управление или чрез кратко докосване на повърхността на екрана. Можете да изключите цялата ненужна информация и да се вижда само оформлението на купето.

Повърхността на екрана е проектирана да имитира външния вид на салона. В зависимост от конфигурацията може да бъде например с дървени или карбонови панели, или покрита с кожа повърхност. Освен това се намаляват отраженията на светлината, например когато слънцето е слабо.

ShyTech ще бъде наличен за инсталиране в автомобилите от 2023 г.