Израелската стартъп компания Redefine Meat ще започне да предлага 3D отпечатани растителни „месни“ продукти в избрани ресторанти от висок клас в Европа, обяви компанията във вторник, разкривайки също така „първите в света“ цели разфасовки, които приличат на агнешко и телешко.

По този начин компанията твърди, че е „разбила свещения граал на алтернативната месна индустрия“, която до голяма степен произвежда мляни продукти, които често нямат влакнестата текстура на животинското месо.

Гамата от продукти на Redefine Meat, наречена New Meat, вече включва всички видове разфасовки, включително бургери, колбаси, агнешки кебап и телешко мляно месо. Ястия, приготвени с продуктите, ще станат достъпни в ресторанти като Marco Pierre White’s Steak Houses в Обединеното кралство, верига от 22 заведения за хранене, създадена от знаменития готвач Марко Пиер Уайт; в индийския ресторант Brigadiers, също в Обединеното кралство; и в ресторантите със звезда на Мишлен Ron Gastrobar в Холандия на холандския готвач и Рон Блау.

В Израел ястия с продукти на Redefine Meat се продават в около 150 ресторанта и заведения, според компанията, включително кафе-бар и хотел Montefiore в Тел Авив.

Компанията работи по стартирането в САЩ и Азия.