ТЕЦ "Сливен" ще носи името на инж. Ангел Ангелов, който през последните години ръководеше централата. Решението е взето от работещите в теца като израз на уважението и почитта им към Ангелов, който почина в началото на този месец. В двора на централата ще бъде поставен и бюст-паметник на доскорошния изпълнителен директор. 

Инж. Ангел Ангелов бе един от най-добрите специалисти в страната по енергетика. Част от житейския му и професионален път е свързан с мина "Черно море" и "Топлофикация Бургас". 

"Решението на колегите беше спонтанно. Ангел Ангелов почина след ковид, той беше много деен, до последно беше на работа и ние бяхме попарени от новината, допълни началникът.Тогава се появи и идеята за именуването, защото, ако не беше той, ТЕЦ "Сливен" отдавна щеше да е история.Смятаме, че ценните хора, качествените хора трябва да бъдат почетени". обясни пред БНР настоящият директор на ТЕЦ "Сливен" Павлин Костов

Ангел Ангелов застава начело на сливенското предприятие през 2008-а, когато фирмата е изправена пред финансов колапс, разказа Костов. Тя е нямала комплексно разрешително, с което да има право да продължи да работи:

Клиентите от над 15 хиляди бяха спаднали до 3 хиляди. Единствената перспектива пред предприятието беше да бъде затворено и нарязано за скрап. В рамките на една година г-н Ангелов успя да направи всички действия, които бяха необходими, за да получим комплексно разрешително. Той въведе вече доста известни в страната предели на цените на гражданите.Така успя да задържи Топлофикация Сливен ,а фирмата да си върне клиентите.

"Ангел Ангелов бе изключително интелигентен, умен човек. Той успяваше да постига мечтите си, мога да кажа, че неговата голяма мечта беше свързана с иновативните горива. С внедряването и въвеждането на нови системи и технологии, а идеята бе за един по-чист въздух. Той още преди 10 години имаше визия в каква посока трябва да вървят нашата топлофикация и въглищните дружества като цяло", каза още Павлин Костов..

Признателност към инж. Ангел Ангелов изрази и кметът на Сливен Стефан Радев. Миналата седмица той връчи на семейството почетен плакет за приноса му към града и общността.