"Продължаваме промяната" ще вземе 8 министерства в бъдещото правителство според коалиционното споразумение между четирите партии, които преговарят за съставяне на редовен кабинет, твърди Би Ти Ви, като се позовава на свои източници от преговарящите екипи.

Според договореностите ИТН и БСП ще имат по 4 министри, а "Демократична България" трима. Според източниците на Би Ти Ви "Продължаваме промяната" ще ръководи финансите, растежа и иновациите, образованието, МВР, отбраната, транспорта, културата и  здравеопазването.

Хора на БСП ще поемат социалното министерство, Министерството на земеделието и храните, Министерството на туризма и структурата, която ще отговаря за държавните предприятия.

За ИТН ще за Министерството на външните работи, на енергетиката, на регионалното развитие и на спорта, а за "Демократична България" министерствата на правосъдието, екологията и климата. 

Засега почти сигурно е, че министър на финансите ще е Асен Василев, който ще е и вицепремиер, Бойко Рашков ще остане министър на вътрешните работи, а акад. Николай Денков ще продължи да ръководи образованието.