Димитровградската топлоцентрала "Марица 3" е назначила на работа тази година над 180 безработни, което е най-високият брой за областите Хасково, Стара Загора и Кърджали.

Заради това постижение днес дружеството бе отличено с приза "Работодател на годината" в категорията "Работодател на годината със значим принос за осигуряване на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар" от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев на онлайн церемония, съобщиха за БТА от ръководството на ТЕЦ-а.
На церемонията е било отбелязано още, че назначените безработни лица от регионален трудов пазар са най-много на брой и измежду всички региони в България. От предприятието отчитат, че средната работна заплата в дружеството през 2021 г. е около 1400 лева, а общите плащания за заплати и осигуровки към работници и служители месечно е над 500 000 лева или около 6 млн. лева годишно. Около 96 процента от работещите са жители на Димитровград и тази сума съставлява съществена част от изплащаните заплати в общината, информират от ТЕЦ-а.
От там са си поставили амбициозната цел през 2022 г. да разкрият значителен брой нови работни места, като по-голямата част да бъдат безработни лица на регионалния трудов пазар.