Сложен, но все възходящ е политическият път на номинирания за регионален министър от ИТН Гроздан Караджов

Кариерата му започва от студентските протести през 90-те години. Бил е председател на Независимото студентско дружество в Юридическия факултет на СУ и съпредседател на Федерацията на независимите студентски дружества. Съосновател и национален координатор на Българското сдружение за честни избори.

Професионалната му кариера започва във фондация “Отворено общество” - София, където последователно е програмен координатор, главен секретар и програмен директор.

В периода 1996 – 2011 г. е главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, главен секретар на Министерство на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на БТК. От 1998 до 2003 г. е в Надзорния съвет на Българска пощенска банка и член на Съвета на директорите на RILA SOLUTIONS.

Бил е изпълнителен директор на фондация “Демокрация” (2001 - 2004). Член на УС на Центъра за икономическо развитие. Учредител на фондация “Светът на Мария” и дългогодишен активен дарител.
Депутат от Реформаторския блок в 43-ото НС. Караджов бе номиниран за министър на транспорта във втория вариант на правителство на ИТН през лятото.

Още за министрите на земеделието и на външните работи