Захвърлена тоалетна чиния, стари винкели, железа, кашони, пластмасови кофи, тръби и всякакви нечистотии е струпал частник буквално под прозорците на община Пловдив. Гледката е, меко казано, неприятна. А още по–неприятна е за тези, на които непрекъснато е пред очите. 

Камарата с боклуци се издига буквално под кабинетите на секретаря на общината Ангелина Топчиева, на пиарите, на шефа на протокола Мирослав Беляшки и на началничката на отдел "Комуникации и маркетинг" Руска Вълева. Голям срам ще е, ако високопоставен гост надникне през прозорците. А такива посещения в градската управа има непрекъснато. Тя често е удостоявана с присъствие на дипломати, чуждестранни делегации и важни хора. Единствената утеха е, че ги вкарват или в заседателната зала, или в кабинета на кмета, от чиито прозорци се открива гледка към шадравана с пеликаните.

Поглеждайки към отпадъците, човек остава с впечатление, че това е задният двор на община Пловдив, който тъне в мизерия. А хората казват, че добрата домакиня се познава по това не дали е премела пред входната врата, а зад къщата й.

Няма ли кой да изрине тези боклуци, попитахме директора на общинското предприятие "Чистота" Димитър Георгиев. Той се учуди, че има такова нещо в двора на градската управа. "Ще проверя за какво става въпрос", каза той. Но увери, че винаги, когато ги потърсят, откликват. "Не е имало вариант, в който да ни се обадят и ние да не сме реагирали. Миналата седмица от общината ни извикаха да извозим кашони със стари хартии", допълни Георгиев.

"Нашият двор е изчистен и подреден", реагира секретарят на общината Ангелина Топчиева. Тя обясни, че отпадъците са струпани в частен имот, където е разположен един от магазините, чието лице е откъм ул. "Княз Александър Първи", а "гърбът" му е точно до задния двор на общината. 

"Много пъти сме ги предупреждавали", обясни Топчиева. Тя смята, че отношенията със съседите не трябва да са враждебни.  Сред боклуците се откроява захвърлена тоалетна чиния.

Сред боклуците се откроява захвърлена тоалетна чиния.
Кашони, железа и плажен стол се струпани в двора на частния имот.
Кашони, железа и плажен стол се струпани в двора на частния имот.
Сметището, което се издига под прозорците на община Пловдив.
Сметището, което се издига под прозорците на община Пловдив.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

На такава гледка всекидневно се натъкват общински служители.
На такава гледка всекидневно се натъкват общински служители.