Със заповед на вицепремиера и регионален министър Гроздан Караджов днес е бил уволнен и вторият изпълнителен директор на държавната "Автомагистрали" ЕАД - Иван Станчев, научи "24 часа". Поради късния час заповедта все още не е изпратена за вписване в Търговския регистър, това ще стане в четвъртък. 

Само преди два дни - на 17 януари, Караджов отстрани съизпълнителния директор на фирмата Десислава Христова и прати за вписване промяна на устава на дружеството, с която "Автомагистрали" ЕАД остава само с един изпълнителен директор. Тази промяна все още не е отразена в досието на фирмата, тъй като е допусната техническа грешка в теста на новия устав и Агенцията по вписвания е издала указание да се отстрани. Това също вероятно ще бъде направено в четвъртък. 

След днешната заповед държавната фирма, която се е заела със строителството на магистрала "Хемус", няма да остане без изпълнителен директор, тъй като се назначава нов. Неговото име ще бъде съобщено от МРРБ също в четвъртък. 

Междувременно в компанията се надига брожение сред инженерите, тъй като днес следобед Иван Станчев е уволнил главния инженер Георги Дечев и шефа на дирекцията за проектите инж. Цветан Петров. Станчев е направил това веднага след като узнал, че е отстранен от поста.