Не съм феята на ин хаус процедурите. Това заяви уволнената шефка на "Автомагистрали" Десислава Христова пред Нова тв по повод твърдения на транспортния министър Гроздан Караджов, че системата за ин хаус е създадена по нейна докладна.

Чудя се дали да се лаская, че едва ли не излязох мозъка на задкулисието. Нито един лев не е излязъл по мое време, нито един договор не е подписван. Моят подпис го няма на нито един отговор и за нито една раздадена стотинка, заяви Христова.

Още в първите дни, след като той стана министър, беше сигнализиран от едно лице. Още на 23 декември имахме среща и повече от час коментирахме проблемите на ин хауса и какви стъпки сме извървяли дотук. Проблемът не е в договора, а в постфактум във всички следващи процедури, които са предприети, в реализацията на ин хауса.

Вероятно е подготвяна почвата, но без мое участие, обясни Христова. Тя обаче призна, че като член на съвета на директорите е подписала сключения договор за ин хаус до Велико Търново.

Тази докладна беше издирвана с кучета, лично аз я пратих сканирана на двамата ресорни зам.-министри. И на следващия ден лично Явор Пенчев ми каза по телефона: Тук няма нищо. Тук няма ин хаус или схеми, а нормални неща за една фирма, каза Христова и показа докладната.

Запитана дали ГДБОП я разследва, Христова отговори: Не мисля, че ме разследва, никой не ми се е обадил. Нека ме разследва.

За тази фирма бях основният двигател да се разкрият нещата какво се случва, каза още Христова.