Механизъм за прозрачност на двустранните инвестиции със Северна Македония договориха министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер и македонския министър на финансите Фатмир Бесими. 

Всеки един български инвеститор в Северна Македония и всеки македонски инвеститор в България ще има възможност при най-малкото съмнение за дескриминация да подаде сигнал, който ще стигне до най-високо политическо ниво. Така ще осигурим гладката работа на всеки един инвеститор, обясни Лорер. 

Той водеше първата българска делегация от България, която представи министерствата на иновациите, на икономиката, на земеделието и на финансите.  

С голямо задоволство откриваме, че институциите от двете държави много си приличат и може да установим сътрудничество. Резултатът от срещата са няколко работни групи - за подобряване на средата за инвестиции в иновативни компании - било то дългови инвестиции, било то други финансови инструменти, работна група по темите на земеделието, за хармонизация в икономическите стандарти, каза Лорер.