До момента са ясни трима от евентуалните купувачи на "Челси", след като срокът за оферти изтече в петък в 23 часа българско време.

Те са от британеца Ник Кенди, който работи в областна на недвижимите имоти, американската фамилия Рикетс, която притежава бейзболния "Чикаго Къбс" и английския консорциум на шефа на световната атлетика Себастиан Коу и Мартин Бротън, бивш президент на "Ливърпул".

Южнокорейските компании Hana Financial Group и C&P Sports Limited са минали в екипа на Кенди, за да предожат оферта от 2 милиарда лири. Там е и Джанлука Виали, един от любимците на феновете.

В екипа на семейство Рикетс пък е основателят на Citadel Кен Грифин.

В близките дни ще бъдат идентифицирани още потенциални купувачи. Швейцарският милиардер Хансйорг Вис се е сдружил с Тод Бьоли, по чиито живот бе направен филмът Moneyball, британския бизнесмен Джонатан Голдстийн и членът на камарата на лордовете Даниелл Финкелщайн в консорциум, който също е подал оферта.

Отпада турчинът Мухсин Байрак. Той обясни, че е имал проблеми с юристите си и е пропуснал срока за подаване на оферта.

Митичният капитан на тима Джон Тери пък е оглавил консорциум на феновете, който иска 10% от клуба, за да не се допускат кризи, като тази след замразяването на активите на Роман Абрамович.