Диана Митева - изпълнителен директор на Банка ДСК, е била преизбрана от общото събрание на Асоциацията на банките в България за втори тригодишен мандат и продължава да е председател на управителния съвет. Това съобщи главният секретар на организацията Ирина Марцева след общото събрание.

В управата на асоциацията влизат три нови лица. Цветанка Минчева - главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк, става заместник-председател.
За членове на ръководството на банковата организация за първи мандат са избрани Никола Бакалов - главен изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка и Сава Стойнов, изпълнителен директор на Централна кооперативна банка.

“За мен е чест и отговорност да бъда заедно с доказани професионалисти в управителния съвет на Асоциацията на банките в България. Радвам се, че с колегите ще имаме възможност да работим успешно за доверие и стабилност в банковата система в страната. Използвам случая да благодаря на моите ментори във Fibank - г-жа Мая Георгиева, г-н Евгени Луканов и г-н Йордан Скорчев, на г-жа Диана Митева – председател на управителния съвет, както и на всички членове на АББ за гласуваното доверие”, коментира Бакалов.

За втори тригодишен мандат като член на управителния съвет е преизбран Георги Заманов - главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

Шефката на Пощенска банка Петя Димитрова и Десислава Симеонова - изпълнителен директор на ОББ, продължават членството си в ръководството на Асоциацията в рамките на мандатите им.

Общото събрание е освободило по тяхно желание като членове на управителния съвет Оливър Рьогл - главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк България, и Георги Константинов, който е изпълнителен директор на ЦКБ.