Италианската компания за сладкарски изделия "Фереро" (Ferrero) изтегли някои от шоколадовите си продукти "Киндер" (Kinder) и от американския пазар поради потенциална връзка със случаите на заразяване със салмонела, съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Шоколадовият асортимент "Киндер Хепи Моментс" (Kinder Happy Moments) и кошницата с шоколадови лакомства "Киндер Микс" (Kinder Mix) се изтеглят, защото са произведени в съоръжение, където е открито огнище на салмонела, съобщи вчера "Фереро Норд Америка" (Ferrero North America), част от глобалната сладкарска компания "Фереро Груп" (Ferrero Group).

След изтегляния на шоколадови продукти по целия свят, обявени по-рано през седмицата, компанията прилага същата мярка и в Съединените щати, като предупреди, че засегнатият шоколад е произведен в Белгия и изземването от търговската мрежа може да бъде разширено до още страни.

"Въпреки че към днешна дата няма информация за случаи на заболели от салмонела в САЩ, "Фереро" доброволно изтегля продуктите, произведени в същото европейско предприятие", се казва в изявление на компанията.