Решението за изплащане на 50% от старите възлагания на ремонти на пътищата не е някакво мое хрумване, то беше представено от мен предварително на премиера по време на среща. Това каза вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов в предаването „Защо, господин министър“ на Би Ти Ви.

„Ходих с моя заместник Явор Пенчев при премиера Кирил Петков преди време, там бяха и двама негови съветници. Представих три варианта за решение на проблема с разплащанията за възложените миналата година ремонти. Накрая се спряхме на третия – да се разплатят 50% сега от възложените и извършени ремонти“, разказа Караджов.

Вкарахме това решение през депутати, за да стане по-бързо и съм го представил поотделно на всяка парламентарна група на партиите от коалицията, каза Караджов. Той обясни, че едва впоследствие е разбрал, че е попаднал в много неподходящ момент и проблемът е бил обвързан с избора на гуверньор на БНБ.

„Аз съм напълно съгласен възложените допълнително на пътните фирми ремонти да минават през всякакъв контрол, нека дори всяко плащане да става с разрешение на някакъв контролен орган. Но да се твърди, че договорите са незаконни, след като те са по процедури с обществена поръчка и по тях се работи вече пет години, не е редно. Възлагането на допълнителни дейности от страна на ГЕРБ е незаконно, но ние трябва да разсечем този възел“, каза още Караджов.