Главният изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla) Илон Мъск, който миналата седмица се сдоби с над 9 процента от "Туитър" (Twitter), няма да влезе в борда на директора на компанията, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Новината беше обявена от главният изпълнителен директор на "Туитър" Парадж Агравал чрез туит. Тя идва, след като през уикенда Мъск в серия туитове предложи няколко възможни промени в компанията, включително и отказ от реклами. През 2021 г. близо 90 процента от приходите на "Туитър" са дошли именно от реклами.

Сред другите екзотични предложения на Мъск беше централата на компанията да стане приют за бездомни, както и да се направи възможно плащането н криптовалутата доджкойн, която Мъск подкрепя от няколко месеца, макар и мнозина да я считат за несериозно начинание, предава БТА.

"Илон трябваше официално а стане част от борда на 9 април, но той самият сподели в този ден, че няма да се присъедини", написа Агравал в съобщение до служителите на компанията. "Смятам, че така е най-добре", допълни той, без да дава обяснение за решението на Мъск. Шефът на "Тесла" отговори на поста на Агравал само с емотикон.

Акциите на "Туитър" скочиха с 27 процента на 4 април, когато стана ясно, че Мъск е закупил 9 процента от компанията, но през следващите дни спаднаха със 7,5 на сто.