Цената на договорения в САЩ газ е по-ниска от тази, на която купувахме от "Газпром". Доставката ще бъде от американска компания, без посредник, между "Българгаз" и американската компания има сключен договор. И двата кораба ще бъдат не само доставени, но и вкарани в нашата енергийна система на цена под тази на "Газпром". Това заяви министър-председателят Кирил Петков по време на блицконтрола в парламента. 

"Това, което досега беше обвързано с изпълнението на газовата връзка с Гърция, за да имаме доставки от азерски газ, вече няма да е факт. Ще можем да си получим цялото количество азерски газ още преди 1 юли, още преди връзката с Гърция да бъде финализирана.", заяви Петков. 

През цялото време се опитваха да ни кажат, че няма диверсификация, защото газовата връзка с Гърция не е направена, обаче се оказва, че връзката при Неа Месемврия дава пълна възможност да получаваме цялото количество азерски газ. През всички тези години диверсификация не е имало не защото не е могло, а защото не е имало желание за това, заяви още министър-председателят.