Петото издание на Международното изложение за внос на Китай ще се проведе по план в Шанхай от 5 до 10 ноември, а подготовката за мега събитието е в разгара си, въпреки предизвикателствата като неотдавнашната епидемична вълна от COVID-19, казаха официални лица в сряда.

„Организаторите на изложението ще предприемат практически мерки, за да помогнат на изложителите да преодолеят всякакви трудности и работата по подготовката на всички аспекти от мероприятието е в ход“, каза заместник-министърът на търговията Шън Циупин.

Общата изложбена площ за предприятия ще бъде около 360 000 квадратни метра, покривайки шест сектора: селско стопанство, автомобили, оборудване, потребителски стоки, здравеопазване и услуги. Досега 76 процента от площта е резервирана и около 260 компании от списъка на Fortune 500 са се записали за участие

CIIE ще продължи да бъде домакин на онлайн изложения, специфични за всяка държава, както направи миналата година, които ще включват обзор на търговията, инвестициите и индустриалната среда в различните страни.

„Като най-голямото международно търговско изложение, посветено на насърчаването на вноса в Китай, CIIE показва желанието на Китай да насърчава допълващите се предимства с външния свят и да търси балансирана и взаимноизгодна търговия“, каза Лусиано Танто Клемент, генерален консул на Аржентина в Шанхай, добавяйки, че страната му участва в изложението още от стартирането му през 2018 г.