Обявени са още три конкурса за смени в ръководството на държавни фирми към Министерството на икономиката - този път във ВМЗ - Сопот, "Кинтекс" и "Ел Би Булгарикум", и трите под шапката на ДКК. Срокът отново е три дни, като конкурсите са обявени на 1 юли, в петък.

На 27 юни бяха обявени конкурси и за нови шефове в ДКК, Национална компания "Индустриални зони" и Българската агенция за експортно застраховане. Срокът за подаване на документи отново беше три дни. Информация за кандидатите, взели участие в конкурса, обаче не е публикувана публично след изтичането на срока.

За оръжейния търговец "Кинтекс" се търсят трима членове на Съвета на директорите - представители на държавата.

В момента компанията се управлява от Александър Павлов, избран на 21 юни, заедно и поотделно с Валери Гроздев. Той пък е посочен за представител на държавата и директор на мястото на Александър Михайлов, който беше освободен в началото на май.

На 16 май от Съвета на директорите са освободени и Стефка Граматикова, Васил Ризов и Десислава Господинова - Христова. На тяхно място до провеждането на конкурс като представители на държавата са избрани Александър Павлов и Пламен Пешев, а Борислав Йорданов - като независим.

 Александър Михайлов беше уволнен дори два пъти, тъй като първия път обжалва освобождаването си. Михайлов беше обвинен, че е управлявал еднолично и съвместявал едновременно поста си в "Кинтекс" с ръководна длъжност в частната БИИМ, получила екслузивни права за доставка на стоки на ВМЗ в Египет. Михайлов обаче отрича обвиненията и твърди, че целта е да се поставят близки лица.

Конкурсът във ВМЗ е само за един представител на държавата. Там отново бяха извършени смени през последните 6 месеца - още през февруари Корнелия Нинова уволни Иван Гецов и назначи Иван Стоенчев. Четири месеца по-късно обаче Стоенчев също беше освободен заедно с останалите членове на борда. Бившите директори също отричат обвиненията към тях, че финансовото състояние на дружеството било лошо.

В "Ел Би Булгарикум" бяха извършени рокади през април - от Съвета на директорите бяха освободени Боян Милушев, Николай Кошутански и Десислава Христова. На тяхно място до провеждане на конкурс ДКК е избрала Пламен Пувков, Гергана Карааланова и Светлана Минкова-Фахриева. Освен това мандадът на членовете е удължен на 5 години.

Конкурсът в "Ел Би Булгарикум" е за трима членове на борда - двама представители на държавата и един независим.

На 1 юли ДКК е взело и решение за прекратяване конкурсните процедури за избор на членове в „Кинтекс“, ВМЗ и „Монтажи“, обявени през октомври миналата година.