• Заради секретни документи от енергийното министерство и два доклада на ДАНС
  • Иванов: Закривам заседанието по силата на правилника, Аталай: По същата сила от поста си отиде и Никола Минчев 

Мирослав Иванов засекрети заседанието, на което трябва да бъдат изслушани министър-председателят Кирил Петков и енергийният министър в оставка Александър Николов за цените и доставките на газ. 

Председателстващият заседанието Иванов обяви пред депутатите, че заради секретни документи от енергийното министерство и два доклада на ДАНС заседанието трябва да е закрито, без да подложи на гласуване предложението си. Ще бъде закрито заседанието по силата на правилника, заяви Иванов. 

По силата на правилника и Никола Минчев си отиде, контрира го Рамадан Аталай от ДПС. Г-н премиер, ако има нещо тайно вие не го казвайте, ние ще го разберем, пошегува се още той, обръщайки се към министър-предедателят. 

Не виждам нищо секретно в това да разберем каква ще е цената на газа и въобще ще има ли газ, взе думата депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който е вносител на искането.

Закривате заседанието, за да скриете истината от българските граждани, но няма да успеете, заяви той. 

Всички сме потребители и на всички ни пука какво се случва с цената на газа, нека гражданите знаят, посочи и Станислав Балабанов от ИТН, който направи препратка към заседанието, на което беше изслушана външната министърка Теодора Генчовска, което беше открито след множество спорове за опити за скриване на факти. 

Думата взе и Йордан Цонев от ДПС, който също напомни заседанието за Генчовка, на което народните представители бяха поканени да се запознаят със секретните документи, но същите не са били подписани от тогаващния председател Никола Минчев до 13,10 часа, което прави невъзможно тяхното разглеждане. 

Хубаво е председателите на парламента от ПП да се съобразяват с исканията на народните представители. Миналия път искахме закрито заседание, то беше открито, сега вносителите искат открито заседание, вие го закривате, заяви Тошко Йорданов от ИТН.  

Залата реши тогава, не аз или г-н Минчев (бившият председател на парламента Никола Минчев - бел. ред.), контрира го Мирослав Иванов.