Лимузини от България са били наети, за да превозват хората от делегацията на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамад Бин Салман Ал Сауд, който е на посещение в Гърция. За това съобщи в електронното си издание "Ефимерида". Оттам допълват, че принцът е пристигнал със 7 самолета и делегация от 700 души - близък персонал, министри, сътрудници, бизнесмени и журналисти.  

Единият самолет е превозвал принца и неговия много близък персонал, докато другите превозвали от делегацията. Един от самолетите е празен в случай на спешна нужда, а друг е превърнат в болница. От протокола на престолонаследника са поискали да разполага с 350 лимузини, но в Гърция нямало толкова и се наложило да бъдат взети от България и Германия.

Преди дни са били монтирани специална поръчка бронирани стъкла на апартамента, в който е отседнал Бин Салман. "Ефимерида" също твърди от свои източници, че с принца пътуват освен официалните лица, още и личната му охрана и съветници, както и тези, които отговарят за неговия гардероб, дрехи, обувки и лични вещи, които пристигнали в Атина в 180 куфара.

С него пътували и 20 души, отговарящи за диетата му, тъй като той отказвал да се храни в хотела или ресторантите с изключение на вечерята, дадена в негова чест във вторник вечерта в ресторанта на музея на Акропола. Там критски готвач е приготвил менюто. Сътрудниците на Мохамад Бин Салман Ал Сауд са донесли със себе си в хотела съдове, прибори и дори спално бельо, за да не използва престолонаследникът нищо чуждо. Също така според информацията на Iefimerida една от стаите на комплекса Арион е превърната в болница за всеки случай.

 Министър-председателят Кириакос Мицотакис се срещна в двореца Максимос с престолонаследника Мохамед бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, който е на първото си официално посещение в Гърция. Премиерът е представил инициативите, които страната предприема, за да се превърне в енергиен хъб, който свързва по-широкия регион с европейските пазари, съобщиха от пресслужбата на премиера. Двамата лидери обсъдили перспективите за сътрудничество между двете страни в областта на „зелената енергия“, както и възможностите за пренос на електроенергия от Саудитска Арабия за Европа през нашата страна, която може да се превърне в „мост“ между Близкия изток и Европа.

Срещата на делегациите бе последвана от подписване и обмен на споразумения между двете страни в следните области: създаване на Висш съвет за стратегическо сътрудничество, енергетика, военно сътрудничество, двустранни инвестиции, научно и технологично сътрудничество, здравеопазване, борба с престъпността, култура и спорт, техническо сътрудничество в областта на стандартизацията и качеството, сътрудничество в областта на архивирането и управлението на файлове.

Освен това, в присъствието на министър-председателя и престолонаследника на Саудитска Арабия е подписано и  споразумение за изграждането на подводния кабел на коридора за данни от Изток до Средиземно море.