Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков заяви, че ще се намерят средства за довършването на лотовете 1 и 2 на магистрала "Хемус", по които не се работи от Нова година насам. Това можело да стане като се размести бюджетът на АПИ, в който има предвидени пари и за ново строителство, освен за текущ ремонт и поддържане на пътната мрежа и за основни ремонти, каза той при представянето на екипа и приоритетите си.

АПИ е второстепенен разпоредител на бюджетни средства към МРРБ и според шефа на управителния й съвет Иво Иванов това позволявало вътрешно разместване на парите в рамките на бюджета на агенцията за 2022 г. 

Арх. Шишков каза още, че очаква ръководството на "Автомагистрали" ЕАД да му представи доклад за състоянието на ремонтите на тунелите по "Хемус" - "Витиня" и "Ечемишка", за които преди два дни също установи, че не се работи. В отговор на въпрос за ръководството на "Автомагистрали" той каза, че ако не му представят такъв доклад, може да смени ръководството. За първите десет дни на служебното правителство той вече подмени ръководствата на АПИ и на "Българския ВиК Холдинг". 

Шишков възнамерява също така да описка от КАТ да ограничи скоростта на движение по "Тракия" между пътен възел Зимница и Стара Загора, където състоянието на активните ленти за движение е много лошо. Той проверил и установил, че този участък за съжаление вече не е в гаранция и ще се наложи да се први основен ремонт, който няма вече как да се прави тази година, тъй като тепърва трябва да се обяви обществена поръчка.