"Времената на криза са и времена на възможности. Очакваме сериозно развитие на инвестициите точно сега. Интересът е огромен. Именно заради ситуацията и проблемите покрай пандемията и войната. Смея да заявя, че стоим стабилно в тази ситуация. България представлява сериозен интерес за инвеститорите. Очаквам предложения за инвестиции за около 100 млн. евро до края на месеца", това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов. 

Според министъра до два-три месеца трябва да има две сериозни инвестиции в България едната, от които ще бъде в автомобилния сектор. 

"Всяка държава има проблеми с корупцията, не само България. Проблемът не може да се реши от днес за утре. Целта ни е да инвестираме повече в подготовка на индустриалните ни зони с парите от Плана за възстановяване. България е показала с годините, че предлагаме страхотни условия и кадри, за което искам да поздравя висшите учебни заведения за подготовката, която дават", каза още Стоянов пред БНТ. 

Министърът на икономиката заяви, че газ ще има и ще бъде на добри цени за бизнеса. Той коментира, че таван на цените не е необходим и това не е добра пазарна мярка. 

"Много по-добре е да овладеем цените на горивата, на енергоносителите. Ще продължи подпомагането за електричеството. Сигурен съм, че това ще се отрази успокояващо на цените и ръста на инфлацията. Ако няма ново изостряне на конфликта, очаквам да има успокояване на цените", увери Стоянов.