Амбициозна стратегия за устойчиво развитие (ESG) до 2028 г. обявиха в сряда от Yettel в България. Телекомът си поставя за цел да събере и рециклира 27 000 килограма електронен отпадък и да намали с 40% този от пакетирането при доставките. Сред другите цели е 40% от технологичните позиции в компанията да са заети от жени, а всяка година да се предлага поне по едно IT решение в подкрепа на бизнеса и социалната устойчивост.

ESG политиката на телекома е базирана на 4 стълба - намаляване на отпечатъка от дейността върху околната среда, поставяне на хората в центъра на всичко, което компанията прави, развитие на технологии, които подпомагат устойчивото бъдеще, и управление, основано на почтеност и прозрачност.

Чрез нашите комуникационни канали искаме да достигнем до 2,5 млн. души, които да разберат как може да допринесат за създаване на устойчиво развитие на планетата, заяви Михаела Калайджиева, главен директор “Корпоративна политика” в Yettel.

Нашата цел е да бъдем сред лидерите по устойчивост в България, нашият бранд наистина е нашата ESG стратегия, коментира изпълнителният директор на телекома Джейсън Кинг. (24часа)