"Да бъдат увеличени заплатите искат всички болнични мениджъри. Надявам се да разпределят бюджета така, че да стигнат пари до болниците", коментира председателят на ББА Свилена Димитрова.

"Българска болнична асоциация се присъединяваме към този апел за спешни мерки. Когато се говори за новия бюджет, този въпрос не трябва да бъде пренебрегван. Радвам се, че коментират как бюджетът да стигне до лекарите и съответно до пациентите. Моментът е чудесен да кажем, че ограничаването на този бюджет е ограничаване на достъпа до нашето здраве".

"Всеки болничен мениджър е длъжен да си направи разчет. Бюджетът трябва да бъде нещо, което да се обсъди с министерството на здравеопазването и на финансите. Нямаме друг избор, ако искаме населението ни да бъде здраво. Не вършим услуга на никого, ако заблуждаваме медиците и им обещаваме едни пари, които не стигат до тях. За всяко лечебно заведение е важно да може да осигури на пациентите апаратура. Темата реформа е изтъркана. Трябва да имаме критерии за качество и пациентите да бъдат доволни", добави тя.