Porsche разработва конкуренция на Tesla Model S Plaid - електрически Taycan с  1000 к.с. Фирмата от Щутгарт тества своя спортен седан на немската писта Нюрбургринг. 

Taycan дебютира през 2019 г., когато никой не смяташе Tesla за производител на спортни автомобили. Съперничеството на двете марки се пренесе на Нюрбургринг, когато Porsche грабна титлата за най-бърз електрически автомобил и записа 7 минути и 42 секунди на 20,8-километровото трасе. 

От американската компания не останаха длъгни и успяха да си върнат титлата през 2021 г., когато S Plaid подобри времето на Taycan с 6 секунди. По-късно Taycan Turbo S успя да свали близо три минути от времето на Tesla и да запише рекорд на Нюрбургринг.  

Прототипът на Taycan, който в момента се тества на известната писта вероятно е "застраховката" на Porsche в случай, че Tesla опита да подобри рекорда. Зад волана е забелязан пилотът, който записа рекорда за немската марка през 2022 г. - Ларс Керн. 

Твърди се, че прототипът е с мощност от 1000 к.с., което е с 250 к.с. повече от Taycan Turbo S и почти колкото модела на Tesla - S Plaid с 1020 к.с.