Управителният съвет на БНБ, който избираме ние, се подигра с БНБ и не ни представи доклад. Докарахме се дотам органи, които се избират от НС, да идват, да ни поучават, да ни дават задачи, които парламентът им е възложнил и ние да ръкопляскаме на това. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна по повод изслушването на управителя на БНБ Димитър Радев. 

Служебният кабинет на Радев отдавна се меси в партийните работи на БСП, но гледам, че разширява работата си и към други партии.          

"Казвам го с призив сериозно да мислим ще го защитаваме ли този парламент от принизяване и обиди, или всеки който дойде тук ще се гаври ли с българското Народното събрание, или ще унижава институциите.

Изобщо не ме интересува, че Пеканов цитира доклад от конгрес на БСП, казваме "да" на еврото и тогава и сега, но всяка държава трябва да реши кога е удобният момент това да стане и единствено искахме днес да вземем информирано решение.

Не получихме никакъв отговор от институциите и незавършил докторант ни поучава за партийните ни позиции и дела, каза още Нинова визирайки вицепремиерът Атанас Пеканов, който изчете доклад от 2017 година от конгрес на партията за позицията им за еврото тогава.