Цените няма да отидат надолу, а ще има механизъм за компенсиране на цените на горивата, каза пред Нова тв министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов. Той очаква компенсациите да са по-високи от досегашните 25 стотинки на литър, ако се приеме предложението на служебното правителство. Марката би намалила цените на всички стоки поради понижаване на цените за логистиката им.

На въпрос има ли спекула с цените на най-драстично увеличените храни министърът отговори косвено с данни за контрола: при 800 направени проверки има не повече от 10 акта и то за това, че например липсват етикети. Влияели обективни фактори. "Например цената на прясното мляко се е покачила 4 пъти за година, защото има дефицит на стоката в целия регион, оттам и поскъпването на всички млечни продукти."

Министърът съобщи, че гигант в областта на спорта проучва възможност да създаде у нас технологичен хъб за управления на бизнеса си. До 6 месеца ще се знае окончателно дали ще се сключи договор, каза Стоянов, но запази в тайна коя е компанията.