Да се спре тоталната ликвидация на Пловдивския панаир. Това поиска БСП с нарочна декларация от парламентарната трибуна. Повод е заседанието на Общинския съвет в Пловдив днес, на което се очаква да се вземе решение за промяна в собствеността на панаира.

Вчера и депутатите от "Демократична България" излязоха с декларация, в която призоват да се спре разграбването на панаира.

"В момента на сесия на Общински съвет Пловдив ще се вземе решение за тоталната ликвидация на перлата не само на град Пловдив, а и на България – Международен панаир Пловдив, който ще бъде даден в ръцете на Георги Гергов. Алчността на един олигарх е на път да бъде материализирана. В годините за осъществяването на тази цел му помогнаха кметове, министри, съдии и прочие, което се доказва и с решението на ВАС от преди няколко дни", заяви Иван Петков от името на парламентарната група на БСП. 

"Не може да не се отбележи, че последните 10 години беше позволено дружеството винаги да бъде на загуба и в същото време община Пловдив постепенно да губи апортираните имоти и терени в "Пълдин туринвест" АД. Обекти с културно-историческа ценност, намиращи се в сърцето на града, в архитектурно-исторически резерват “Старинен Пловдив“. Но не, и за това деяние няма нито санкции, нито наказани. Напротив, за да се стигне дотук има сериозни нарушения от страна на Окръжен съд Пловдив още през 2006 г.", обясни още Петков.