Работи се усилено по виадуктите на "Хемус", за да може до средата на декември да се пусне движението. Това каза регионалният министър Иван Шишков по БНТ.

Той призна, че катастрофите стават заради липса на аутобани. Шишков заяви, че е пресметнал - остават1200 км магистрали за построяване и към днешна дата за тях трябват към 20 млрд. лв. Той призова политиците да съберат кураж и да вземат решение някои магистрали да се дадат на концесия, даде пример с тунела под Петрохан, който да бъде платен. Дългите аутобани като "Хемус", "Струма" и "Черно море" да ги построи държавата, предложи той. Но без концесии аутобани ще се строят 30 години. 

„Не ме изненада решението на Конституционния съд, не е работа на Народното събрания да взема решение за плащане на строителните фирми. Истината е, че проблемът на пътните фирми са възлагания през 2018-2019 г. с многократно повишени суми. Имаше бюджет 300 млн. и възлагания за над 1 млрд. лв. Фирмите трябва да са недоволни от управляващите тогава. Но ние водим разговори с тях. Държавата дължи стари плашания към 1 млрд. лв.", каза министърът.  Шишков заяви, че ще имат среща с компаниите, заедно с финансовия министър, за да се види какво може да се разплати до края на годината.