На технологичното изложение CES в Лас Вегас Volkswagen представи нов електрически модел ID.7, който трябва да стане конкурент на Tesla Model 3. Този нов модел е първият електрически триобемен седан с нулеви емисии на германския автомобилен гигант и представлява още една стъпка в развитието на платформата Meb, на която вече се правят останалите електрически возила на марката.

Най-важната характерестика на ID.7 е, че има автономност до 700 км с едно зареждане на батериите.
На технологичното изложение в Невада Volkswagen разкри и първите детайли от интериора на новия модел: нов инструментален дисплей, както и чисто нов хед-ъп дисплей с добавена реалност.

Климатичната система от своя страна прави крачка напред по отношение на интелигентността. Вентилационните отвори могат да се активират автономно, когато водачът се приближи до колата и да се движат, за да регулират по-бързо температурата във вътрешността на купето. Гласовите команди също така ви позволяват да активирате определени функции, позволявайки например да концентрирате потока в определена зона или да активирате отопляемия волан с думите „Здравей Volkswagen, ръцете ми са студени.”