Вече бившият заместник-регионален министър Захари Христов е бил назначен на 6 декември като член на борда на директорите на държавната „Автомагистрали“ ЕАД. В същата седмица той подаде оставка като заместник-министър като мотивът беше „лични причини“ и служебният премиер Гълъб Донев я прие.

Независимо, че вече не е член на екипа на министър Иван Шишков, Захари Христов ще продължи да бъде в борда на „Автомагистрали“, заяви на брифинг днес Иван Шишков. Той мотивира решението си с това, че е уважил искането на Христов да бъде освободен като член на екипа му, но работата в борда на „Автомагистрали“ ЕАД било нещо съвсем друго.

Агенцията по вписванията вече е вписала Христов като член на борда на „Автомагистрали“. От заповедта на министъра обаче личи, че той е назначен временно до провеждането на конкурс за това място, както изисква Законът за публичните предприятия и контрол.
За да бъде назначен Захари Христов, от същия пост е освободен Николай Едрев, който също беше назначен с клаузата „временно до провеждането на конкурс“ пак от министър Иван Шишков.