Изминаха пет години от премиерата на амбициозния хибрид Mercedes-AMG Project One, но доставките на серийни автомобили до клиентите едва сега стартират. Снимки на първия екземпляр, който отива при собственика, се появиха в официалните социални мрежи на германския гигант. Кой точно ще получи суперавтомобила с регистрационен номер “ON1” и зелени акценти в цветовете на Petronas не се уточнява, но е известно, че трима пилоти от Формула 1 Люис Хамилтън, Нико Розберг и Дейвид Култард са направили поръчали суперхибрида.

Тиражът на модела е 275 екземпляра, като всички те бяха разпродадени преди премиерата. Цената на хиперавтомобила е 2,27 милиона евро.

Coupe One е оборудван с електрическо задвижване, заимствано от болидите от Формула 1. То включва 1,6-литров V6 турбо бензинов двигател от Mercedes F1 W07 Hybrid, но с различен колянов вал, бутала и блок за управление. Максималните обороти на двигателя са ограничени до 11 000 в минута, а на празен ход са намалени до 1200. 4 електрически мотора помагат на двигателя с вътрешно горене, като общо всички агрегати развиват над 1000 конски сили.

One ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от 2,9 секунди, а максималната му скорост надхвърля 350 км/ч. Само на ток този мерцедес може да мине до 25 километра.