Световноизвестната верига "Шератон" се връща в България, но не в София, а в Слънчев бряг. От лятото под този бранд ще отвори врати популярният хотел "Глобус", съобщиха източници от туристическия бранш.

В момента върви усилен ремонт на хотела, който се намира на първа линия в курорта и е една от емблемите му още от времето на социализма. Собственик на обекта е големият туроператор "Болкан Холидейз", който го предоставя за менажиране на веригата Four Points by Sheraton.

"Глобус" разполага с 396 стаи, басейни, СПА център, ресторанти, кафене, бар, а след реновирането ще има и боулинг.

Това е втоирят хотел в България, който американската верига ще менажира, преди години под нейния бранд гости посрещаше столичният "Балкан". "Глобус" ще запази четирите си звезди, но от лятото отваря врати под името Four Points by Sheraton Sunny Beach.

Управителят на "Болкан Холидейз Сървисиз" в Слънчев бряг Момчил Арнаудов нито потвърди, нито отрече за стъпването на "Шератон" на българското Черонморие.

"Единствено, което мога да кажа, е, че в момента върви ремонт на "Глобус". До 2-3 дни ще има официално съобщение", каза Арнаудов пред "24 часа".