Кметът на община Поморие Иван Алексиев поиска от Министерството на транспорта да му предостави договора с "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД за концесия на бургаското летище, включително и допълнителните споразумения, сключени къв него с държавата.

Искането е на основание чл.24, ал.1 от Закона за достъп до обществена информация, обясни Алексиев, който е и областен координатор на ГЕРБ.

Предоставянето на договора е по повод създалото се напрежение между компанията, която е с преобладаващо немско участие, и местните власти. Туристическият бранш в Бургаско обвинява "Фрапорт", че толерира летището във Варна за сметка на Бургас като го нулира през зимата заради липсата на полети до чужбина, включително и до София, което се отразява негативно на местната икономика. Бургазлии искат предоговаряне на концесията му и осигуряване на целогодишно натоварване с повече полети извън туристическият сезон. В хода на разговорите с "Фрапорт" преди това дори се чуха предложения бившето военно летище в Равнец да се разработи като конкурентно на аерогарата в Бургас.