Николай Хаджидончев, който успешно ръководи българската организация на “Тева”, поема управлението на компанията и в Гърция. Хаджидончев има над 30-годишна успешна кариера във фармацевтичната индустрия и пазара на потребителски стоки. Присъединява се към “Тева фармасютикълс” през 2011 г. като генерален мениджър за България.

След като “Тева” придоби “Актавис” през 2016 г., става изпълнителен директор на обединената компания в България и търговското ѝ подразделение “Тева фарма”.

В продължение на 5 мандата е председател на Управителния съвет на Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФАРМА). От юли 2022 г. е председател на комитет “Здравеопазване” към най-голямата работодателска организация в България КРИБ. Има завършени обучителни програми в London Business School и INSEAD.

“Щастлив съм да поема отговорността за управлението на екипа на “Тева” и в Гърция. Уверен съм, че с професионалния и мотивиран гръцки екип на компанията ще продължим да стимулираме създаването на стойност за пациенти, служители и други заинтересовани страни. Очаквам с нетърпение да използвам своя дългогодишен фармацевтичен опит, за да надграждаме солидните основи на “Тева” в Гърция и да продължим да бъдем фокусирани върху подобряване живота на пациентите и хората, които се грижат за тях. Пред нас има много възможности и вярвам, че заедно с екипа на “Тева” в Гърция ще ги реализираме успешно”, заяви Николай Хаджидончев.

“Teва” в Гърция има лидерски позиции при иновативни продукти за множествена склероза и мигрена. Продуктовото портфолио включва болнични генерични лекарства в онкологията, хематологията, кистозна фиброза, както и генерични лекарства за централната нервна система. В Гърция компанията е и център за много глобални и регионални функции.