Bugatti и дизайнерът Лари Сандс представиха първата за луксозната марка колекция слънчеви очила в Милано. Цената на модерните рамки варира между 1200 и 14 000 евро. Collection One включва девет различни модела, всеки в 37 броя разновидности. 9-те модела в колекцията и 37-те модификаци, са налични в различни материали, включително паладий, сребро проба 925, въглеродни влакна и абанос.

В очелата на Бугати освен, че се използват редки материали, са разработени и нови производствени техники, които никога преди не са били използвани в областта на оптиката. Всяко парче, от което се правят очилата, е щателно изработено в Япония от сребро проба 925, покрито с истинско 18k злато и паладий – най-скъпите материали в света.

Използването на техниката PVD, процес, при който твърд материал се напръсква под вакуум и се отлага върху повърхността на очилата, за създаване на Collection One е друг голям пробив за индустрията. PVD действа като диамантено покритие, създавайки повърхност, която е много устойчива на износване.

„Когато от Bugatti се свързаха с мен, бях малко изненадан, но беше истинска чест да бъда помолен от най-мощния и луксозен производител на автомобили в света да се погрижа за създаването на първата му марка очила. Bugatti Eyewear е един от най-неочакваните ми проекти досега", казва дизайнерът Лари Сандс, на който му отне две години да създаде колекцията слънчеви очила.