Мъжете, които са склонни да изневеряват на законните си половинки, предпочитат повече определени модели автомобили, от тези, които са верни на съпругите си. До този извод стигна сайтът за извънбрачни запознанства Gleeden. Платформата направи проучване в началото на февруари с 5400 членове мъже, живеещи в Белгия, Франция и Швейцария, за да разбере кой модел кола карат.

Логично по-скъпите коли са по-предпочитани, което се обяснява с факта, че членовете на Gleeden идват от доста високи социални и професионални категории. Те могат да си позволят по-луксозни возила. Според Солен Пайле, директор по комуникациите в Gleeden, изглежда, че „за някои мъже притежаването на луксозен автомобил може също да бъде средство за привличане на внимание и получаване на известно признание, независимо дали от околните или от потенциални партньори. Ето защо не е изненадващо, че мъжете, търсещи извънбрачни връзки, са собственици на този тип превозни средства."

Според проучването Audi A4 е на първо място, следван от Mercedes A-Class, Peugeot 3008, BMW X1 и Tesla Модел 3. Сайтът за запознанства все пак уточнява: не, не всички собственици на тези коли изневеряват.