Представителят на КЕВР д-р Ивайло Касчиев ще бъде зам.-председател на Мрежата на водните регулатори от Европа (WAREG). Българската кандидатура в ръководството на организацията беше приета след гласуване от участниците в 27-та среща на общото събрание,  проведено на 8 март в Лисабон. Съгласно устава на организацията тя има до четирима заместник-председатели, които се избират с мандат от две години.

 КЕВР е един от учредителите на WAREG и до момента винаги е имала свой представител в борда – през 2017 г. членът на КЕВР инж. Димитър Кочков беше избран за зам.-председател на организацията.

Ивайло Касчиев, който е шеф на  дирекция „Водоснабдителни и канализационни услуги“ в КЕВР, има богата професионална биография в областта на ВиК услугите. През периода 2003-2013 г. работи в „Софийска вода“, където ръководи дейностите за управление жизнения цикъл на активите, стратегическо и инвестиционно планиране, управление на проактивната и реактивна експлоатация на ВиК мрежите и други. От 2013 г. започва работа в Комисията като началник отдел „Цени и бизнес планове – ВиК услуги“, а в последствие е директор „ВиК услуги“.