Съвременните апарати за измерване на кръвно налягане осигуряват много повече удобства от обичайното измерване. Голяма част от тях разполагат с вградена памет, в която се съхраняват данните за последните няколко измервания. Някои модели дори могат да поддържат отделни профили на няколко души, за да се използват еднакво функционално от цялото семейство. Но най-доброто, което можете да получите от модерните апарати, е възможността да записвате всички данни от измерванията в специално приложение в телефона си. Ето защо и как.

Защо да използвате мобилно приложение

Едно приложение за последяване на кръвното налягане може да ви даде много повече от обичайното записване на стойностите. На първо място, в приложението можете да запазвате доста по-голям обем от информация, което ще позволи проследяването на кръвното ви налягане далеч назад във времето. Второ, приложението в телефона ви позволява да имате достъп до данните си навсякъде, включително в лекарския кабинет или в залата за тренировка например. В повечето случаи приложенията могат да създават автоматично графики и анализи на въведените данни, които ще ви помогнат да направите по-бързо и лесно адекватни изводи за здравословното си състояние.

Всичко това се случва без никакви усилия от ваша страна. Достатъчно е в началото да сдвоите двете устройства, след което показанията от апарата ще се прехвърлят автоматично в телефона ви и ще остават там. Анализите ще се извършат според зададени от вас параметри.

Omron

Omron е популярна марка апарати за кръвно налягане, известна със своята прецизност и точност. Една от най-добрите характеристики на тези апарати е, че правят три измервания и ги осредняват, за да ви гарантират наистина прецизно отчитане. Огромният им капацитет позволява да поддържат лични профили на цели 100 души, което е наистина забележително. Тези апарати нямат блестящ външен вид, но гарантират добра грижа за здравето ви.

Някои от моделите включват OmronEvolve и устройствата за кръвен мониторинг OmronSeries. Тези устройства са съвместими с всеки смартфон с Android и можете да използвате данните в специално приложение.

iHealth

iHealth предлага висококачествени апарати, които не само ще проследяват кръвното ви налягане, но и ще ви помогнат да откриете евентуална аритмия или сърдечно заболяване. Брандът предлага две приложения: iHealthMyVitals и iHealthGluco-Smart. Апаратите могат да бъдат конфигурирани да работят с помощта на самостоятелните приложения, които са свързани с устройството. Така получавате и допълнителни функционалности, като управление на няколко потребители, възможност да създавате бележки и напомняния в iCloudDashboard. Можете също така да сравните здравословното си състояние и данните за кръвното си налягане с препоръките на Световната здравна организация, което може да ви помогне да идентифицирате признаците на различни здравословни проблеми.

Withings

Withings създават забележителни апарати за кръвно налягане. Те не само осигуряват прецизно измерване, но имат и изтънчен, стилен вид. Работата на устройствата Withings е изцяло автоматизирана, което ги прави лесни за употреба – достатъчно е да сложите маншета и устройството ще направи всичко останало само. Можете да го синхронизирате чрез Bluetooth със своя телефон с Android и да получите всички функционалности на едно качествено мобилно приложение. Освен това, тези апарати за кръвно и мониторинг на сърдечната честота често предлагат допълнителни интелигентни функции като проследяване на съня и поддръжка на няколко потребители.