"Предстоят ни серия от разговори с хранителните вериги и смятам, че ще постигнем договорености да се намалят цените", това заяви изпълнителният директор на държавното предприятие "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев в предаването "Денят започва с Георги Любенов". 

Той коментира изказването на бившият председател на Съвета на директорите на "Ел Би Булгарикум" Невена Петрова, която заяви, че дружеството продължава да работи на цените, договорени от нея и уволнения директор Николай Маринов. 

"През февруари месец действително не са прекратени договори с някои от доставчиците, но не е поръчвано от тях. Около 70% от количеството е поръчвано именно от скъпи фирми, а едва 30% от български", категоричен бе Русев. 

Директорът на "Ел Би Булгарикум" заяви, че дружеството е започнало работа изцяло с българско мляко. Той обясни, че някои от договорите с неизгодните доставчици не могат да бъдат прекратени, защото дружеството може да бъде изложено на риск да изплаща неустойки. 

По-рано днес Невена Петрова заяви, че срещу нея и бившия директор на дружеството тече репутационна война. 

"Цялото количество по тези предплатени стоки все още не е доставено. Не знам откъде дамата разполага с фактури. Понеже беше замесено името ми, искам да изясня, че разговарях първо с изпълнителния директор, след като открих нередности в дружеството. Той се отнесе с пренебрежение и аз бях принуден да сигнализирам за тези нередности. Това не е донос, а подписан от мен сигнал", обясни Русев.