Автомобилите с бензинов двигател стават все по-популярни сред купувачите на автомобили в Германия. Изследване на Forsa показва, че 30% от германските потребители избират бензинов автомобил, когато купуват нова кола. Миналата година този процент е бил 22.

В Германия зареждащите се хибриди губят популярност. Докато 18 процента от анкетираните през 2022 г. са посочили, че искат кола с хибридно задвижване, този процент сега е 15.

Освен това германският потребител е малко по-малко ентусиазиран от изцяло електрическите автомобили. През 2022 г. 17 процента от анкетираните казват, че биха предпочели електромобил. Тази година този процент е с един по-нисък. Според проучването 39 процента от анкетираните са заявили, че „ще обмислят закупуването на EV в даден момент“. През 2022 г. този процент все още е 44 процента.

57 процента от анкетираните се страхуват от екологични щети, причинени от производството и обработката на батерии за електромобили. Почти половината (49 процента) се опасяват, че електромобилите няма да издържат толкова дълго, колкото колите с двигател с вътрешно горене. Според проучването най-честите аргументи срещу електрическата кола са ограничения пробег и липсата на зарядни станции.