Lamborghini представи хибриден наследник на суперавтомобила Aventador. Купето Revuelto е кръстено на италиански свиреп бик, използван за боеве с тореадори в края на 18-и век. Автомобилът се задвижва от V12 двигател и три електрически мотора, развиващи общо 1015 конски сили.

Lamborghini Revuelto е способен да ускорява от място до 100 км/ч за 2,5 секунди и има максимална скорост от 350 км/ч. Шофьорът има множество режими на шофиране, от които да избира - общо 13.

Системата може да превключва между профилите на шофиране Citta, Strada, Sport и Corsa, като ги комбинира с режими Recharge, Hybrid и Performance. Всеки има своето предназначение. Градският Citta ограничава мощността до 180 к.с., а дяволският Corsa разкрива пълния потенциал на хибридното задвижване на пъървия хибрид на марката.

В електрически режим Revuelto може да бъде и със задвижване на всички колела и изминава изцяло на ток 10 км.

В купето има три дисплея: 12,3-инчов инструментален панел, 8,4-инчов централен екран и друг 9,1-инчов сензорен екран, монтиран директно пред пътника.

Също така на Revuelto за първи път е инсталиран набор от системи за подпомагане на водача. Сред тях са асистент за поддържане на лентата, наблюдение на мъртвите зони, адаптивен круиз и контрол при движение на заден ход. Фарове са LED матрични. Суперхибридът ще бъде пуснат в продажба през втората половина на годината и ще струва около 400 000 евро.