Porsche представи обновения си кросоувър Cayenne. Моделът е с леко подобрен външен вид, оставяйки общия стил непроменен, модернизирано шасито, напълно различен интериор и добавени по-мощни двигатели към гамата (на S-версията е върнат осемцилиндровия мотор).

В Европа новият Cayenne дебютира с три различни версии на агрегатите. Съществено подобрен 4-литров битурбо двигател V8, разработен от Porsche, заменя предишния двигател V6 в новия Cayenne S. С максимална мощност от 474 к.с. и въртящ момент от 600 Нм – с 34 к.с. и 50 Нм повече от предшественика, той ускорява до 100 км/ч за 4,7 секунди. Максималната скорост е 273 км/ч. Базовият Cayenne е с оптимизиран 3-литров турбо двигател V6 с 353 к.с. и 500 Нм, което е с 10 kW (13 к.с.) и 50 Нм повече отпреди.

Шестцилиндровият двигател е също в основата на задвижването на Cayenne E-Hybrid. В съчетание с новия електрически мотор, подобрен с 30 kW до 130 kW (176 к.с.), комбинираната мощност нараства до 470 к.с. Високоволтовата батерия с капацитет, увеличен от 17,9 kWh на 25,9 kWh, в зависимост от нивото на оборудване, вече позволява пробег в изцяло електрически режим до 90 км. Ново бордово зарядно устройство с мощност 11 kW съкращава времето за зареждане при подходящ източник на енергия до по-малко от два часа и половина въпреки увеличения капацитет на батерията.

Извън ЕС Turbo GT, проектиран за максимална производителност на пътя, е топ моделът в гамата на Cayenne на повечето пазари на Porsche. Предлага се изключително като купе и се възползва от всички оптимизации и иновации на моделната серия. Освен това мощността на 4-литровия битурбо двигател V8 на Turbo GT е увеличена с 19 к.с. до 659 к.с. Cayenne Turbo GT ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди с максимална скорост 305 км/ч.

Обновеният кокпит на Cayenne включва напълно дигитален 12,6-инчов инструментален клъстер с т.нар. извит и свободно стоящ дизайн и разнообразни опции за дисплея. Оптимизиран head-up дисплей е наличен като опция. Стандартният 12,3-инчов централен дисплей на системата за управление на комуникацията Porsche Communication Management (PCM) се интегрира хармонично в новото табло и осигурява достъп до всички свързани с автомобила функции. Осигурени са и приложения като Spotify и Apple Music, за да се оптимизира свързаността в новия Cayenne. За първи път е наличен и 10,9-инчов дисплей от страната на пътника. Това обогатява неговото изживяване на пътя чрез извеждане на данни за производителността, осигуряване на отделен достъп до контролите на информационно-развлекателната система и, в зависимост от пазара, предоставя опция за видео стрийминг по време на пътуване. Специално фолио гарантира, че водачът не може да види този дисплей.