Активисти хвърлиха торта по председателя на Надзорния съвет на Volkswagen на годишната среща. Около дузина души блокираха движението по алеята към мястото на събитието в City Cube в Берлин, като крещяха обвинения срещу Volkswagen за "вземане на вредни за климата решения“. Когато срещата все пак започна, изказванията на лидерите бяха прекъснати от крясъците на акоактивистите, а по Ханс- Дитер Пьотш, председател на борда на Porsche и член на надзорния съвет на Volkswagen, беше хвърлена с торта. Тортата не достигна целта - босът успя ловко да се дръпне встрани, когато говороше на трибуната. 

Протестиращите твърдят, че "Фолксваген", който оцеля  и след най-големия дизелов скандал, продължава да прави пари от "мръсни" автомобили, които вредят на околната среда. Активистите също така държаха плакати с надписи "Фолксваген = принудителен труд“ и "Край на уйгурския принудителен труд“.

В завод в северозападния китайски Синцзян-уйгурски автономен регион, в който "Фолксваген" притежава дял, се произвеждат превозни средства чрез упражняването на принудителен труд, твърдят екоактивистите.

Синцзян е автономен регион на Китай, в който живее голяма общност от представители на тюркската народност уйгури.