Таблетка, която замества цяло хранене, ще бъде показана в близките дни в Букурещ по време на изложението Bucharest Tech Week, съобщи БТА. 

По време на панела "Manna Food Solution" иновативен румънски стартъп ще представи таблетката. 

Това е иновативна концепция за готови ястия под формата на таблетка, която се приема на една хапка. Таблетката може да замени основни ястия и така позволява сервирането на протеинови десерти и кафе. Основателят на компанията Мадалина Илие ще говори за въздействието на технологията върху хранителната промишленост.

От своя страна представителите на компанията „Войдшип“ (Voidship) показват нови системи за изстрелване на нано- и микросателити, които имат за цел да намалят стойността на изстрелването и замърсяването и да оптимизират позиционирането на товара в орбита.

В допълнение с областите, посветени на иновативни технологични продукти като устройства, електрически автомобили, смарт аксесоари и умни продукти и системи за живота, смартфони, лаптопи, таблети и роботи, „Tech Expo“ ще даде още пространство за панелни дискусии, презентации и демонстрации.

Една такава демонстрация ще бъде на експертите от института по неврология BrainMap, които ще покажат медицинско оборудване-шедьовър, което позволява хората да видят какво става в мозъците им и как могат да ги „препрограмират“, като променят вече придобити модели на мислене и на поведение.