Интернет със скорост 200 мегабита в секунда по стандарта LTE вече ще бъде достъпен по 97 процента от основните железопътни маршрути в Германия, обяви мрежовият оператор "Дойче телеком" днес в Бон, цитиран от специализирания сайт finanzen.net.

Изискването, наложено от държавата, за осигуряване на интернет със скорост 100 мегабита в секунда по всички маршрути на високоскоростните влакове (ICE) и други жп линии, обслужващи голям брой пътници, което влезе в сила от началото на тази година, вече е изпълнено. В тунели, природни резервати и други райони обаче връзката все още може да бъде много лоша, пише БТА.

Като част от сътрудничеството на "Дойче телеком" с железниците, което започна преди две години, бяха построени около 300 нови базови станции, а 700 съществуващи бяха модернизирани или разширени, пише електронното издание.

Членът на борда на директорите на "Дойче бан" Даниела Герд том Маркотен оцени скоростта на разширяване на мрежата за мобилни телефони като "попътен вятър за трафика". Тя призна, че конкурентните "Телефоника О2" (Telefónica O2) и "Водафон" (Vodafone) също постигат напредък.