С дебюта на новия кросоувър 3008 през есента Peugeot предприема радикални промени в интериора на бъдещите си модели с новото поколение Panoramic i-Cockpit. Колите на френската компания вече ще разполагат с впечатляващ 21-инчов извит панорамен екран с висока разделителна способност, плаващ над арматурното табло, нов компактен волан и i-Toggles.

21-инчовият екран обединява head-up дисплея и централния сензорен екран. Сега те са вградени в извит панорамен екран, който се простира от левия край на арматурното табло до централната конзола. Tози панорамен екран наистина изглежда сякаш се носи над арматурното табло. "Плаващият“ ефект се подчертава от специално LED осветление за настроение под екрана.

В централната част на таблото има i-Toggles, напълно адаптивни чувствителни на допир бутони, които могат да бъдат програмирани за бърз достъп до 10 от любимите функции на потребителя, независимо дали се обаждате на любим човек, стартирате навигация до често използвана дестинация, настройвате радиото на любима станция, регулирате идеалната температура за климатика и др.

Централната конзола не е претрупана, за да увеличи наличното пространство за съхранение и безжично зареждане на смартфони. Това е възможно чрез преместването на управлението на автоматичната скоростна кутия на арматурното табло. То вече се намира отдясно на волана, точно до стоп/старт бутона и е ергономично с лесен достъп до управлението на скоростната кутия и спиране или стартиране на двигателя с един интуитивен жест.