САЩ да разкрият доказателства за НЛО, с които разполагат, след като бивш служител на разузнаването заяви, че правителството притежава „непокътнати и частично непокътнати“ извънземни кораби. Това предадоха западните агенции, позовавайки се на бившия служител на разузнаването Дейвид Груш, който ръководеше анализите на необясними аномални явления (UAP), част от агенцията в Министерството на отбраната на САЩ. Той сензационно заяви, страната разполага с кораби от нечовешки произход.

Досега повечето имат своето научно обяснение, но не и най-странните 2%.

Според Груш данните се укриват от Конгреса и че когато ги е предал, на него му е било "отмъстено". Наложило се след 14 години работа в отдела, да напусне. 

Думите на експерта бяха потвърдени и от действащия служител в Националния център за въздушно и космическо разузнаване Джонатан Грей. Той заяви, че има "екзотични материали" във въпросния доклад, като направи уточнението: "Не сме сами". 

Новината идва след десетките разсекретени документи през 2021 г. от Пентагона, където се описват 140 случая, които засега нямат обяснение. Кадрите са заснети предимно от военни пилоти, засекли странни летателни средства край САЩ. 

Според Груш има частично възстановени извънземни кораби от останки, както и че анализи са установили, че материалът бил с екзотичен произход, дело на нечовешки интелект. 

От НАСА официално заявяват, че те нямат подобни данни и този тип твърдения обезсърчават изследователите да изучават темата.