Смятам, че няма преговори за предоговаряне на целите за декарбонизация. Може да е имало неофициални разговори, в които ЕК е казала, че не е склонна на предоговаряне. Кабинетът "Петков" постигна изключително малка редукция на вългеродния диоксид. Не е реалистичен голям прогрес по темата. Това пред "Нова нюз" евродепутатът Радан Кънев.

По думите му България е редуцирала много повече от 40% от добива във въглищните централи. "Те работят на минимален капацитет. Доволен съм, че България има управление. В една пропорционално избрана парламентарна демокрация партиите имат задължение да съставят мнозинство. Компромисът в политиката не е грях, а необходимост. Важното е, че има кабинет и оттук нататък всичко ще се мери по икономическите резултати на управлението", заяви той.

По думите му през 2020 г. е поставил въпроса за правовата държава пред ЕП. "Това, което днес е очевидно, тогава се случваше скрито и го знаехме малко хора. Отхвърляше се от медийните анализатори, водещите фигури в съдебната система и политиците. Сега всичко е на масата пред камерите. Става дума за кошмарна система от сенчести обвързаности, в която има всичко друго, но не и правосъдие", коментира Кънев.